lördag 13 februari 2010

Strabèła Venèxia!

~~~
SvD listade häromdagen världens tio mest överskattade städer, enligt fyra resejournalister. På denna lista hamnade bland andra Venedig med motiveringen att "hit kan ingen i gruppen tänka sig att frivilligt återvända". Venedig är en fantastisk stad; säregen, enormt vacker och oerhört rik på historia. Har man inte vett att uppskatta detta och inte klarar av att ta sig bortom turiststråkens myller för att verkligen upptäcka alla de pärlor som ryms i denna stad, så är det lika bra att man håller sig därifrån och låter oss andra njuta av strabèła Venéxia!
~~~

Andra skriver: , , , , , ,

~~~

2 kommentarer:

Petra H sa...

Åh, vad kul att hitta din blogg (via Helly på Sicilien)!! Jag pluggade en termin i Venedig 2000-2001 och bodde på Lido.
Jag vet att många blir besvikna när de kommer till Venedig, om man bara ser turiststråken och det är mitt i sommaren och trångt och varmt. Men vintern i Venedig är magisk och underbar, eller som du säger, bara man upptäcker de små gömda pärlorna. Suck, senaste jag var i Venedig var i januari 2007 och jag längtar tillbaka.

A-K sa...

Vad kul att du hittade hit!

Ja, det är verkligen en stad som kan få en att längta tillbaka. Jag var där senast i julas och har längtat åter varje dag sedan dess...

Tack för avtrycket, och välkommen tillbaka!